PÕHI:
1 dl fariinisuhkrut
1 muna
2,5 dl jahu
2 spl kakaod
100g võid
2,5 dl jahu
2 spl kakaod
100g võid
TÄIDIS:
1 purk kirsikompotti
1 purk kirsikompotti
3 muna
1,5 dl suhkrut
1,5 dl suhkrut
2 spl kartulijahu
200g kohupiima
2dl maitsestamata jogurtit või hapukoort
2 pakikest 3in1 Nescafe lahustuvat kohvi
Valmistamine:
Toasoe või vahustada fariinisuhkruga. Lisa muna ja vahusta edasi. Sega hulka jahu ja kakao.
Tainas panna 24 cm lahtikäiva vormi põhja ja äärtele. Enamasti jääb tainas kätekülge kleepuv, seega olen äärtele määrinud seda lusikaga. Eelküpsetada 200 kraadi juures 10 minutit. Samal ajal saab valmistada katte. Katte valmistamiseks vahustada munad suhkruga, lisada kohupiim, maitsestamata jogurt. Kõige lõpuks kartulijahu ja lahustuv kohvipulber.
Võtta ahjust eelküpsetatud põhi, panna peale nõrutatud kompotikirsid ja valada üle kohupiimaseguga. Küpsetada 180 kraadi juures 50 minutit või kuni kate ei ole enam vedel ja pealt helepruun.
Lasta koogil vormis maha jahtuda. Koogi peale raputasin riivitud valget šokolaadi. Kõige paremini maitseb järgmisel päeval, aga ainus viga, et ei taha seista nii kaua.
No comments:
Post a Comment